Stretto World

1. Locuitorii New York-ului consumă de șapte ori mai multă cafea decât orice alt locuitor al SUA. În New York se găsesc toate numele mari de cafenele.

2. Recordul mondial în consumul de cafea actual a fost înregistrat de către un bărbat care a consumat 82 de cești de cafea în 7 ore.

3. Peste 40% din cafeaua mondială este produsă în Africa și America de Sud.

4. În timpul celui de-al doilea război mondial, soldații obișnuiau să se întreacă într-un concurs de consum de cafea. Soldații din marina americană au înregistrat un record de 20 de cești într-o zi.

5. În anii 1600, un doctor francez a prescris pacienților săi să adauge lapte în cafea; astfel a apărut café au lait.

6. Datorită faptului că espresso-ul reprezintă o parte esențială în cotidian, guvernul italian a emis o serie de legi cu privire la pregătirea acestuia.

7. Johann Sebastian Bach a compus o operă despre o femeie ce era dependentă de cafea. "Schweigt stille,plaudert nicht", BWV 211,cunoscută sub numele de Cantata cafelei,este o lucrare din seria cantatelor seculare scrise de Johann Sebastian Bach și a fost compusă,probabil, între 1732 și 1735. Deși este clasificată ca o cantată, este în esență o operă comică în miniatură. Într-un comentariu satiric cantata comentează amuzant despre dependența de cafea.Bach a închipuit întâmplarea muzicală în cafeneaua Zimmermann, numită și Colegium Musicum,fondată de Georg Philipp Telemann pe la 1702. Libretul ne sugerează cum era privit consumul de cafea de către germanii din secolul al XVIII-lea (ca un obicei prost).Se pare că lucrarea ar fi fost prima care a fost cântată într-o cafenea (în Leipzig). Informatii preluate de pe site-ul: http://www.trilulilu.ro

8. Media de vârstă a specialiștilor în prepararea cafelei (barista) în Italia este de 48 de ani, fiind o profesie foarte respectată.

9. Cel mai mare consum de cafea/capitală din lume se înregistrează în Finlanda, Suedia, Norvegia și Danemarca.

10. Pentru a face un espresso bun, ai nevoie de 4 "m": macinazione (măcinarea corecta a boabelor de cafea), miscela (mixul de boabe), machina (espressorul) și mano (barista, specialistul în prepararea cafelei).

11. În 1763 existau în Veneția peste 200 de cafenele. În Italia, astăzi, sunt deschise peste 200.000 de cafenele, iar numărul lor este încă în creștere.